Šumivé víno ze Španělska, z oblasti Penedes v Katalánsku. Jádro vína tvoří hrozny Xarel-lo, Macabeo, Parellada a příměs Chardonnay. Cava se vyrábí tradiční metodou, což znamená, že v láhvi probíhá druhé kvašení. Víno pak zraje na kvasničných kalech minimálně 15 měsíců.
Díky zrání v sudech se ve vůni vína objevují tóny opečeného chleba doprovázené zralými jablky a kandovaným ovocem. V ústech je krémová struktura s harmonickými bublinkami dokonale vyvážená jemnou kyselinkou a osvěžující ovocností, která v dlouhém závěru odhaluje lehce chlebový charakter.
Cava Reserva je ideální jako aperitiv, ale skvěle se hodí i k pokrmům založeným na rybách nebo lehkých bílých masech. Je také vynikající volbou pro přípitek ve chvílích oslav nebo při setkání s přáteli, kteří dávají přednost vyzrálým bublinkám.
Objem: 750 ml, obsah alkoholu: 11,5%
Na fotografii je víno ve vybraném ročníku.
Dodaná láhev se může od té na fotografii lišit.