Jablko a křen "O Ja Cię Chrzanię" je destilát, který měl premiéru na konci roku 2021 na veletrhu ENDOEXPO v Krakově. Okamžitě vzbudil obrovskou zvědavost mezi milovníky silných destilátů a byl mimořádně pozitivně hodnocen. Destilát "O Ja Cię Chrzanię", stáčený do lahví o síle 42,3 %, je výsledkem řemeslné zručnosti, mimořádné schopnosti kombinovat chutě a dlouholetých zkušeností Christophera Ima, master blendera společnosti Ima Distillery.
Jak se vyrábí destilát z jablek a křenu?
"O Ja Cię Chrzanię" vznikl destilací v alembiku z regionálních velkopolských jablek a divokého křenu. Jak přesně se tento nápoj připravuje? Křen se nakrájí na tenké plátky a zalije vodkou. Poté se maceruje minimálně 30 dní, aby se z něj získala chuť a vůně. Zralý macerát se destiluje ve vlastním alembiku a kombinuje se s jablečnou vodkou.
V chuti "O ja Cię Chrzanię" se snoubí pikantnost křenu a sladkost jablek. V závěru je hladká a příjemná. Jedná se o limitovaný produkt, který je k dispozici v malém množství.
Objem: 500 ml, obsah alkoholu: 42,3%