Inspirací pro vytvoření královské medoviny číslo 3 byl severský král Sven Vidlí vous, který se na rozdíl od svého otce Haralda Modrozuba chtěl vrátit k tradicím vikingských výprav a severskému způsobu života. Proto se Kongemjød Sven Tveskæg vaří s tajnou severskou bylinou, která se k výrobě medoviny používala již od doby bronzové. Aby medovina získala trpký a kyselý charakter, přidávají se při její výrobě trnkové plody.
Medovina Sven Tveskæg je polosladká medovina. I přes velmi sladkou vůni je její chuť mnohem mírnější, protože sladkost je zjemněna intenzivní ovocnou kyselostí a taninovou hořkostí. Má mnohem syrovější vzhled než její předchůdci. Kongemjød Sven Tveskæg je svěží, nakyslá medovina s příjemnou medovou dochutí, která přetrvává dlouho v ústech.
Medovina Kongemjød Sven Tveskæg je vhodná ke slaným jídlům. Skvěle se hodí také k zakysaným mléčným dortům, tradičním jablečným koláčům nebo dezerům s podzimními plody.
Objem: 500 ml, obsah alkoholu: 15 %