Molinari Sambuca Extra je produkt, který Italové uznávají jako nejlepší značku. Ochutnává se ráno, po obědě a večer. Od 50. let 20. století je nedílnou součástí italského životního stylu. Recept na výrobu Sambucy je chráněný a přísně důvěrný. Kvalitní badyán, který se při výrobě používá a který je hlavním zdrojem chuti nápoje, se dováží z Číny. Zde se používá jako přísada do čaje a k léčbě revmatismu. Někdy se semínka anýzu žvýkají po jídle na podporu trávení.
Sambuca je bezbarvý likér, který je dokonalou kompozicí květů černého bezu, badyánu, fenyklu a lékořice, uzavřený v tradiční průhledné lahvi s bílou etiketou. Tajemstvím vynikající chuti jsou také dva druhy prvotřídního cukru.
Aroma: bylinné. Chuť: suchá, bylinná, kořeněná.
Objem: 500 ml, obsah alkoholu: 40%