Váš košík
Ve vašem košíku nejsou žádné další položky
Ladbykongens Kvanmjød je plná, sladká medovina s výraznou sladkostí medu, která je vyvážena svěží kyselostí a mírně bylinnou hořkostí anděliky lékařské.
Traduje se, že andělika byla v éře vikingů používána jako lék i koření. Její extrakty zlepšovali krevní oběh a pomáhali při problémech s trávením. Pro vikingy byla také důležitým zdrojem vitamínu C.
Medovina Ladbykongens Kvanmjød je především sladká medovina, ale díky své nahořklé chuti se hodí k tučným masitým pokrmům – třeba kachně nebo slanině. Perfektní volbou je v případě čokoládových nebo ovocných dezertů – například z černého bezu, ostružin nebo moruše. Hodí se také k jemným a tvarohovým sýrům nebo výrazným plísňovým sýrům.
Objem: 350 ml, obsah alkoholu: 15 %