Jarní květový med vzniká z celé škály jarních květin. Má světle krémovou barvu a jemnou chuť. V závislosti na místě, kde ho včely nasbíraly, můžeme cítit aroma pampelišky, květu maliníku nebo květu řepky.
Květový med obsahuje mnoho jednoduchých cukrů - glukózu a fruktózu. Doporučuje se alergikům s alergií na pyly květin a lidem trpícím sennou rýmou. Tento med nezpůsobuje alergie. Jeho léčivé hodnoty závisí na rostlinách, ze kterých včely nasbíraly nektar. Zvláště se doporučuje pro prevenci alergických onemocnění, protože obsahuje pyly z květů, které působí jako antigeny.
Technika přípravy pastovaných medů spočívá v mechanickém míchání tekutého medu čerstvě odebraného od včel až do okamžiku krystalizace. Míchání zabraňuje tvorbě hrubých krystalků cukru v krystalické podobě. Díky tomu tento med již nekrystalizuje. Je třeba dodat, že během tohoto procesu se k medu nic nepřidává ani se z něj nic neodebírá.
Hmotnost: 400 g