Kulinářské návrhy: uzeniny, jehněčí maso, zvěřina, dušená červená masa, houby, houbové omáčky, tvrdé žluté sýry
Suché červené víno z jedné z nejprestižnějších apelací na světě, Amarone della Valpolicella ze severní Itálie. Vzniká smícháním místních odrůd - Rondinella, Corvina a Corvignone. Za svůj jedinečný charakter vděčí výrobní metodě zvané apassimento. Sklizené hrozny se rozkládají ve speciálních místnostech s vhodnými podmínkami, aby se v ovoci během procesu sušení a přeměny na "sultánky" koncentrovalo co nejvíce cukru v poměru k vodě. Hrozny se poté lisují a podrobují pomalému kvašení.
Díky této metodě najdeme mezi vůněmi červené ovoce, brusinky, jahody, ale i tóny skořice, čokolády, pepře a květin. V ústech vytváří koncentrovaná a hutná struktura s nádechem sladkosti nezapomenutelný a dlouhý chuťový zážitek.
Je to nádherné esenciální víno s komplexní chutí, takže toto víno můžeme podávat ke zvěřině, grilovaným masům, pečeným masům, zrajícím sýrům nebo sólo.
Objem: 750 ml, obsah alkoholu: 15%
Na fotografii je víno ve vybraném ročníku.
Dodaná láhev se může od té na fotografii lišit.
- Objem [ml]
- 750
- Obsah alkoholu [%]
- 15
- Vlastní název
- Casa Giona Amarone Della Valpolicella DOCG
Casa Giona Amarone Della Valpolicella DOCG - Způsob balení
- Sklo
- Chuť
- Suchá
- Země původu
- Itálie
- Barva
- Červené
- Oblast
- Wenecja Euganejska
- Odrůda
- Corvina
Corvinone
Molinara - Apelace
- DOCG Amarone della Valpolicella
- Druh
- Tiché